Korte kennismaking

Van harte welkom!

Van harte welkom op mijn website! Op deze pagina mag ik je een stukje laten zien van mijzelf, en ik kan je vertellen.. Dat is nog niet zo makkelijk! Vertel ik je de feitjes, vertel ik je over de obstakels die ik ben tegengekomen of vertel ik je wat ik voor je wil doen? Het is van alles een beetje geworden! 


Mijn verhaal

Sinds ik moeder ben geworden kijk ik op een andere manier naar mijn leven. Welk voorbeeld geef ik eigenlijk? Hoe zou ik willen dat mijn dochters worden ten opzichte van zichzelf, en doe ik dat ook voor mij? 

De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel dingen en momenten geweest waarop ik mijzelf ben tegengekomen. Soms dat ik trots was, soms dat ik inzag dat er echt nog wel wat winst te behalen was. 

Op het moment dat mijn jongste dochter was geboren ging ik vooruit denken, wat wil ik doen wanneer zij naar school gaat en kan ik daar nu al iets voor doen? Ik besloot de opleiding tot voedingsdeskundige te volgen. Gewoon omdat ik dat interessant vond. En ik dacht, al ga ik er op het gebied van werk niks mee doen, dan heb ik er altijd thuis nog wat aan!

Tijdens deze opleiding kwam ik tot het besef hoe bijzonder je lichaam is. Ik nam altijd maar voor normaal aan dat alles werkte. Dat je eet en dat je lichaam het wel blijft doen. Zelfs balen wanneer mijn lichaam niet deed wat ik ervan verwachtte. 

Het is prachtig om te beseffen dat jij zelf voor een groot gedeelte in de hand hebt hoe je lichaam functioneert. Je bent wat je eet hoor je wel eens, maar je bent ook hoe je beweegt, je bent ook hoe je slaapt en hoeveel aandacht je voor jezelf hebt.

Het is zó bijzonder hoe je lichaam reageert op hoe jij voor jezelf zorgt! 

Hoewel mijn lichaam over het algemeen prima werkte, was er wel een moment dat ik merkte dat er écht iets moest veranderen. En daar ben ik (niet zonder slag of stoot) mee begonnen. Door de kennis die ik opdeed tijdens de opleiding realiseerde ik me hoe weinig ik eigenlijk over mijn lichaam wist. Hoe weinig aandacht ik voor mezelf had, voor wat ik voelde en welke signalen mijn lichaam me gaf.

Door nu die signalen niet te negeren en door beter voor mezelf te zorgen voel ik me beter in mijn lijf!

Maar ook mijn gevoel accepteren en mezelf niet te veroordelen heeft me geholpen om nog gelukkig(er) te zijn met mijzelf. Ja, ik ben onzeker in nieuwe situaties. Nee, ik hóef me daar niet voor te schamen. En ja, ook ik kan wel een paar dingen bedenken die ik minder mooi vind aan mijn lichaam. Maar nee, dat maakt me niet minder mooi als mens! Ik ben mooi zoals ik ben, ook als dat niet perfect is. Wat zou er voor jou veranderen wanneer jij je ook beseft dat dit ook voor jou geldt?

Vanuit mij, voor jou

Een gezonde leefstijl zorgt voor meer energie, een betere weerstand, een ontspannen houding, een stabiel gewicht en meer zelfvertrouwen. Het helpt je om meer uit je dagen te halen en je leven ten volle te kunnen leven!


Vanuit de lessen die ik zelf heb geleerd wil ik jou graag begeleiden naar een leefstijl vanuit vertrouwen, vanuit je eigen intuïtie. Zorgen voor jezelf vanuit je gevoel kan ontzettend confronterend zijn. Je komt misschien ook gevoelens tegen die je juist zo hard probeert weg te moffelen. Toch is het ontzettend belangrijk om te eten, slapen, bewegen en ontspannen vanuit je gevoel, omdat je jezelf op die manier precies kunt geven wat jij nodig hebt!

 

Ben jij er aan toe om te eten, bewegen en ontspannen op een manier die bij jóu past? Vertrouwen op je gevoel, op de signalen die je lichaam je geeft?  Zonder opgelegde regeltjes, zonder schuldgevoel over wat je wel of niet eet. En zou je daar begeleiding bij willen op een begripvolle en verbindende manier?

Dat is namelijk hoe ik werk, een positieve en liefdevolle manier. In mijn ogen is dat de enige manier waarop je blijvende veranderingen kunt behalen. Door de kennis en inzichten die ik met je deel krijg je steeds meer begrip en daardoor waardering voor je lichaam. Die waardering en liefde voor jezelf zorgen er automatisch voor dat je keuzes gaat maken die goed zijn voor je gezondheid.

Het maakt niet uit of je nu wilt afvallen, aankomen of gezonder wilt gaan leven om van allerlei vage voeding gerelateerde kwaaltjes af wilt komen.

Het begint allemaal met hoe je naar jezelf kijkt.

Probeer jezelf vragen te blijven stellen, en ga niet voorbij aan je eigen behoeften.

Het kan in het begin heel moeilijk zijn om dit vol te houden. En dan ben ik er om je daarin te begeleiden. Ik stel je die vragen waardoor je na gaat denken over de manier waarop je nu met je gezondheid omgaat. Ik zorg ervoor dat je af en toe even stilstaat bij jezelf, bij wat jij nodig hebt. En dat, samen met de praktische kennis op het gebied van voeding en leefstijl zorgen voor een stevige basis waarvandaan je verder kunt.

Ik weet dat het moeilijk kan zijn om die eerste stap te zetten, en ook na die eerste stap zullen er periodes zijn waarin je terugvalt in je oude gewoontes en waarin je het moeilijk vind om op jezelf te vertrouwen. Maar die twijfels en gevoelens mogen er ook zijn. Daarin liggen weer belangrijke lessen voor jezelf die je ook weer verder helpen. 

Is het voor jou ook tijd om weer te bruisen van de energie, te vertrouwen op je lichaam en als de beste versie van jezelf door het leven te gaan?