Online kennismaking

Van harte welkom!

Van harte welkom op de pagina over mij! Ik laat je graag zien wie ik ben, wat ik doe en waar ik van hou. 


Kort over mij

Mijn naam is Lieneke van der Wal, en ik ben geboren en opgegroeid in Harlingen. Ik ben 35 jaar, gelukkig getrouwd en we hebben twee superlieve dochters! 

 

Sinds juni 2018 heb ik een praktijk aan huis, Voedingsadvies Lieneke, waar ik ontzettend trots op ben. De afgelopen tijd heb ik mezelf keer op keer mogen uitdagen, nieuwe dingen mogen leren en hier veel voor terug gekregen. De afgelopen jaren heb ik de opleiding tot voedingsdeskundige gedaan, de opleiding medische basiskennis en een cursus over emotie-eten. Hoe meer ik leer, hoe nieuwsgieriger ik word naar wat er nog meer is.

Los van Voedingsadvies Lieneke, werk ik ook als voedingsassistente in het ziekenhuis. Beide vind ik superleuk om te doen!


De aanloop naar Voedingsadvies Lieneke

Sinds ik moeder ben geworden kijk ik op een andere manier naar mijn leven. Welk voorbeeld geef ik eigenlijk? Hoe zou ik willen dat mijn dochters worden ten opzichte van zichzelf, en doe ik dat ook voor mij? 

De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel dingen en momenten geweest waarop ik mijzelf ben tegengekomen. Soms dat ik trots was, soms dat ik inzag dat er echt nog wel wat winst te behalen was. 

Op het moment dat mijn jongste dochter was geboren ging ik vooruit denken.. Wat wil ik doen wanneer zij naar school gaat en kan ik daar nu al iets voor doen? Ik besloot de opleiding tot voedingsdeskundige te volgen. Gewoon omdat ik dat interessant vond. En ik dacht, al ga ik er op het gebied van werk niks mee doen, dan heb ik er altijd thuis nog wat aan!

Tijdens deze opleiding kwam ik tot het besef hoe bijzonder je lichaam is. Ik nam altijd maar voor normaal aan dat alles werkte. Dat je eet en dat je lichaam het wel blijft doen. Zelfs balen wanneer mijn lichaam niet deed wat ik ervan verwachtte. 

Het is prachtig om te beseffen dat jij zelf voor een groot gedeelte in de hand hebt hoe je lichaam functioneert. Je bent wat je eet hoor je wel eens, maar je bent ook hoe je beweegt, je bent ook hoe je slaapt en hoeveel aandacht je voor jezelf hebt.

Het is zó bijzonder hoe je lichaam en geest reageert op hoe jij voor jezelf zorgt! 

Hoewel mijn lichaam over het algemeen prima werkte, was er wel een moment dat ik merkte dat er écht iets moest veranderen. En daar ben ik (niet zonder slag of stoot) mee begonnen. Door de kennis die ik opdeed tijdens de opleiding realiseerde ik me hoe weinig ik eigenlijk over mijn lichaam wist. Hoe weinig aandacht ik voor mezelf had, voor wat ik voelde en welke signalen mijn lichaam me gaf.

Door nu die signalen niet te negeren en door beter voor mezelf te zorgen voel ik me beter in mijn lijf!

Maar ook mijn gevoel accepteren en mezelf niet te veroordelen heeft me geholpen om nog gelukkig(er) te zijn met mijzelf. Ja, ik ben onzeker in nieuwe situaties. Nee, ik hóef me daar niet voor te schamen. En ja, ook ik kan wel een paar dingen bedenken die ik minder mooi vind aan mijn lichaam. Maar nee, dat maakt me niet minder mooi als mens! Ik ben mooi zoals ik ben, ook als dat niet perfect is. Wat zou er voor jou veranderen wanneer jij je ook beseft dat dit ook voor jou geldt?Ik hou van...

Ik hou van mijn familie, die me zo dierbaar is. Van de warme zon op mijn huid, het moment dat de achterdeur weer de hele dag open kan staan. Ik hou van de kikker die in de boom in de tuin zit en me door alle seizoenen heen vriendelijk toelacht als ik in de keuken sta. Ik hou van de kleur paars, van de geur van benzine en het geklots van golven tegen de oever. Ik hou van picknicken in het gras, van gemberthee en van toastjes met verse pesto. Ik hou van luisteren, van zien en van kwetsbaarheid. Ik hou van oprechte blijdschap en lieve berichtjes die ik krijg. Ik hou van nieuwe dingen leren, nieuwe dingen zien en nieuwe dingen ontdekken. Ik hou van de stilte, van de wind door de blaadjes van de bomen en de golven op het strand. Ik hou van Harlingen, waar ik ben geboren en opgegroeid, van een ijsje op de haven en de wandelingen langs de dijk. Ik hou van wakker worden en niks hoeven, ik hou van gezellig barbecueën met vrienden en familie. Ik hou van het knetteren van de open haard als we koud en verkleumd thuiskomen op een natte herfstdag. Ik hou ervan om mijn kinderen op te halen uit school en de ene keer hun stralende en de volgende keer hun serieuze gezichtje weer te zien. Ik hou van bergen, stroompjes en watervallen, van bloemetjes die op onverwachtse plekken groeien. Ik hou van nog veel meer dingen, maar hoe langer ik zit, hoe meer me te binnen schiet. De rest bewaar ik voor een andere keer :)


Hopelijk heb je zo een beetje een beeld gekregen van wie ik ben, en waarom ik doe wat ik doe.

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan en wil doen?

Ga dan door naar het aanbod!