Bewust eten, 1 op 1 workshop

Veranderingen aanbrengen in je manier van eten... Begin jij er ook altijd zo enthousiast aan, om na een paar dagen of misschien weken toch weer terug te stappen in je oude eetgewoontes?

Tijdens deze workshop maak je kennis met het bewust omgaan met eten. De tijd nemen. Je zintuigen gebruiken. Zonder afleiding opmerken waar de weerstand zich laat zien.

Neem de tijd om na te gaan hoe het komt dat het volhouden van je goede voornemen zo lastig is. De tijd om te voelen waar die blokkade zit waardoor je gauw terugveert naar je veilige gewoonte.

Voor iedereen die het lastig vind om hier tijd voor te nemen, die het lastig vind om op deze manier naar eten en naar je blokkades te kijken, is deze workshop heel geschikt!

Deze workshop is één op één, en daarmee alle aandacht voor jou. Tijdens deze workshop krijg je uitleg en de kans om te oefenen en ervaren, zodat je ook thuis hier actief mee aan de slag kan.

Praktische info

Waar?

Dit kan bij je thuis, of bij mij in de praktijkruimte.

Wanneer?

We plannen dit samen in.

Hoe lang?

De workshop duurt ongeveer 1,5 u.

Met hoeveel mensen?

Vanaf 1 persoon, als je het met bekenden samen wil doen kan dat tot 4 personen.

Wat kost het?

De prijs voor deze workshop is €25,- voor 1 persoon tegelijk, meerdere personen €15 p.p. extra


Vertragen

Om bewuster om te kunnen gaan met eten is het belangrijk om te vertragen. Bij veel mensen is het erin gesleten om maar door te razen, juist als er een ongemakkelijk gevoel naar boven komt. Tijdens deze workshop krijg je de tijd en ruimte om stil te staan en neem je de tijd om simpelweg te ervaren. Ook leer je hoe je dit thuis ook kunt toepassen. 

Zintuigen

Wanneer je eten écht ruikt, écht ziet, écht voelt en écht proeft zullen er verschillende dingen veranderen. Bijvoorbeeld dat je eerder genoeg hebt omdat je het niet gedachteloos weg hebt gegeten. Bijvoorbeeld dat verse, onbewerkte producten veel meer verschillende smaken en structuren hebben dan de voorgekookte producten. Je zintuigen gebruiken helpt je om te kiezen voor verse producten.

Onderbuik

Vertrouwen op je onderbuikgevoel is ook een onderwerp dat aan de beurt komt tijdens deze workshop. We hebben het over verschillende soorten honger en hoe je die kunt herkennen. Wanneer je je onderbuikgevoel leert te herkennen zal deze je nooit in de steek laten. Zelfs wanneer je hoofd iets niet kan beredeneren, zal je gevoel je het antwoord geven.