Bewust eten, 1 op 1 workshop

Ben jij ook benieuwd hoe dat zit, bewust omgaan met eten, maar heb je geen zin, geen tijd of geen budget om je hier langere tijd in te verdiepen? Plan dan eens deze 1 op 1 workshop in, om te kijken of het bij je past en toch alvast een mooie start te maken. Tijdens deze workshop krijg je uitleg en de kans om te oefenen en ervaren, zodat je ook thuis hier actief mee aan de slag kan.

Praktische info

Waar?

Dit kan bij je thuis, of bij mij in de praktijkruimte.

Wanneer?

We plannen dit samen in.

Hoe lang?

De workshop duurt ongeveer 1,5 u.

Met hoeveel mensen?

Vanaf 1 persoon, als je het met bekenden samen wil doen kan dat tot 4 personen.

Wat kost het?

De prijs voor deze workshop is €25,- voor 1 persoon tegelijk, meerdere personen €15 p.p. extra


Vertragen

Om bewuster om te kunnen gaan met eten is het belangrijk om te vertragen. Bij veel mensen is het erin gesleten om maar door te razen, juist als er een ongemakkelijk gevoel naar boven komt. Tijdens deze workshop krijg je de tijd en ruimte om stil te staan en neem je de tijd om simpelweg te ervaren. Ook leer je hoe je dit thuis ook kunt toepassen. 

Zintuigen

Wanneer je eten écht ruikt, écht ziet, écht voelt en écht proeft zullen er verschillende dingen veranderen. Bijvoorbeeld dat je eerder genoeg hebt omdat je het niet gedachteloos weg hebt gegeten. Bijvoorbeeld dat verse, onbewerkte producten veel meer verschillende smaken en structuren hebben dan de voorgekookte producten. Je zintuigen gebruiken helpt je om te kiezen voor verse producten.

Onderbuik

Vertrouwen op je onderbuikgevoel is ook een onderwerp dat aan de beurt komt tijdens deze workshop. We hebben het over verschillende soorten honger en hoe je die kunt herkennen. Wanneer je je onderbuikgevoel leert te herkennen zal deze je nooit in de steek laten. Zelfs wanneer je hoofd iets niet kan beredeneren, zal je gevoel je het antwoord geven.