Appels en Pinda´s

Ben je dieetmoe, krijg een persoonlijk voedingsadvies, niet langer onzeker zijn over je lichaam. Weg met vage kwaaltjes en altijd maar moe zijn door te luisteren naar de signalen van je lichaam. Voeding advies Harlingen, Franeker, Leeuwarden, Friesland.

Als welke vorm zou jij jouw lichaam omschrijven? Appel, pinda, peer, wortel of snijboon?

En hoe voel je je daarbij? Maakt dat je blij, gewoon tevreden of maakt het je onzeker misschien?

 

Sta eens stil bij al de lichamen op deze wereldbol en bedenk je dan eens, dat er niet één hetzelfde is! Niet één! Zoals het plaatje hierboven kun je prima een paar verschillende categorieën bedenken, maar zelfs binnen die categorieën zijn nog zoveel verschillen denkbaar. Niet alleen het uiterlijk hoeft te verschillen, maar ook hoe je stoelgang werkt, wat je eet en hoe reageert je lichaam daarop?

Hoe zou het dan mogelijk zijn om één dieet te lanceren en te zeggen dat dat voor iedereen werkt.. Misschien heb je al verschillende diëten geprobeerd en ben je er al achter, zo werkt het niet! 

Bij alle adviezen is het belangrijk om na te gaan, wat helpt jou verder in je zoektocht naar een gezonder leven? Om dat te ontdekken is het onder andere belangrijk om (weer) te leren luisteren naar je lichaam. Welke signalen geeft jouw lichaam jou? Waar heeft je lichaam behoefte aan? En hoe kun je dat geven aan jezelf? 

Natuurlijk zijn er adviezen die goed onderzocht zijn en waarvan bekend is dat het overgrote deel van de bevolking daar gezond bij blijft. Zelfs die adviezen zijn soms nog lastig vol te houden. En dan kom je  (alweer) bij dat punt, hoe goed luister je naar je lichaam? Want je lichaam geeft hoogstwaarschijnlijk echt wel een signaal af wanneer je teveel koffie hebt gedronken, wanneer je te lang stil zit of wanneer je al langere tijd teveel suiker en fastfood eet. 

 

Er spelen heel veel dingen mee wanneer je het hebt over een gezonde leefstijl. Wanneer je gewicht wil verliezen is het niet alleen een kwestie van calorieën schrappen. Wanneer je minder moe wil zijn is het niet een kwestie van vroeger op bed gaan, maar bij alle punten kom je uiteindelijk weer uit bij:

'Wat heb jij nodig?'

 

Wil jij graag (weer) een gezonde relatie met eten opbouwen, vanuit jezelf, wat jij nodig hebt en hoe jij je daarbij voelt?