
Je eigen tzatziki maken
Vorig weekend heb ik zelf tzatziki gemaakt, superlekker en heel makkelijk!
Je hebt nodig:
- 1 komkommer
- 250 ml Griekse yoghurt of volle romige yoghurt
- 1 of 2 tenen knoflook
- Wat zout
- Een scheut azijn.
Â
De bereiding:
- Schil en snijd de komkommer door de middel en verwijder de pitjes.
- Rasp de komkommer en doe dit in een zeef.
- Meng met wat zout en azijn en laat 10 minuutjes uitlekken (vergeet er geen opvangbak onder te zetten 😅).
- Duw het losse vocht zachtjes uit de komkommer en meng de komkommer door de yoghurt.
- Snijd (of pers) de knoflook heel fijn en roer goed door de komkommer en yoghurt.
- Laat minstens een kwartier staan, roer tussendoor eventueel nog even door.
Â
Heerlijk bij een vers broodje, als aanvulling op je gezonde beleg, als (groente) dip of bij de barbecue!