Tzatziki, maak het zelf!

Je eigen tzatziki maken

Vorig weekend heb ik zelf tzatziki gemaakt, superlekker en heel makkelijk!

Je hebt nodig:

- 1 komkommer

- 250 ml Griekse yoghurt of volle romige yoghurt

- 1 of 2 tenen knoflook

- Wat zout

- Een scheut azijn.

 

De bereiding:

- Schil en snijd de komkommer door de middel en verwijder de pitjes.

- Rasp de komkommer en doe dit in een zeef.

- Meng met wat zout en azijn en laat 10 minuutjes uitlekken (vergeet er geen opvangbak onder te zetten 😅).

- Duw het losse vocht zachtjes uit de komkommer en meng de komkommer door de yoghurt.

- Snijd (of pers) de knoflook heel fijn en roer goed door de komkommer en yoghurt.

- Laat minstens een kwartier staan, roer tussendoor eventueel nog even door.

 

Heerlijk bij een vers broodje, als aanvulling op je gezonde beleg, als (groente) dip of bij de barbecue!