Genieten!

Genieten van eten, Genieten met je hart, voeding, voedingsadvies, leefstijladvies in Harlingen, Midlum, Friesland, persoonlijke consulten of online begeleiding. Voeding en gezondheid voor een vitaal en gezond leven. afvallen door eten met aandacht.

-Ge-niet!

Je hoort het vast regelmatig, of misschien zeg je het zelf wel regelmatig: Geniet ervan!

 

Genieten kan voelen als iets dat moet, dat wanneer je het niet voelt dat je dan iets heel belangrijks mist.

Maar genieten is juist niet iets dat moet, het is iets dat prachtig is wanneer je het voelt, iets wat je een ander ook gunt, maar wat er niet altijd is. Net als dat je niet altijd maar 100% gelukkig kunt zijn, kun je ook niet altijd maar 100% genieten.

Soms eet je omdat je weet dat het beter voor je is, terwijl je er helemaal geen zin in hebt. Soms werk je even gauw wat naar binnen terwijl je je schoenen aantrekt en je haren borstelt en met je gedachten al op je werk bent. Soms ga je sporten in de hoop je daarna weer wat beter te voelen ook al was je veel liever thuis gebleven.

Het helpt niet wanneer je het genieten gaat najagen, maar wel wanneer je het niet-genieten de ruimte geeft.

Zonder dalen geen pieken en juist tijdens het niet-genieten komen mooie inzichten naar voren, als je het niet-genieten maar accepteert.

 

Ik wens je toe dat je met je volle aandacht mag en kan genieten van alles wat je doet, denkt, eet en voelt. Lukt het vandaag niet om te genieten, dan wens ik je openheid toe om het niet-genieten toe te laten. ❤️