Bewust eten in december

Bewust eten, mindful eten, eten zonder schuldgevoel. Genieten van eten in december. Voeding en gezondheid in Harlingen, voedingsadvies Lieneke voor begeleiding en advies bij voeding en leefstijl. Leefstijlcoach, dietist en lifestylecoach bij overgewicht

Bewust eten in december

Gisteren heb ik met man en kinderen weer genoten van de intocht van Sinterklaas! Hoewel ik er wel om moet denken dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem, vind ik het toch altijd heerlijk deze tijd van het jaar!

 

Onlosmakelijk verbonden met deze periode is natuurlijk al het snoepgoed, het onweerstaanbare lekkers, de overvloed aan pepernoten en straks de kerstkransjes. Het smaakt misschien nog wel extra lekker omdat taaitaai, pepernoten, schuimpjes en kerstkransjes ook alleen in deze tijd van het jaar verkrijgbaar zijn. Een extra reden om te denken, nu kan het even!

 

Heb jij de afgelopen jaren in januari vaak spijt gehad van al die extra lekkernijen, of heb je het andere jaren wel gegeten maar zonder ervan te genieten omdat schuldgevoel overheerste? Misschien merkte je wel verschil in je lichaam, maar kon je toch niet de verleiding weerstaan. Wat zou het dan heerlijk zijn als je dit jaar al kunt genieten zonder schuldgevoel, kunt genieten zonder spijt te hebben in januari!

 

Dé manier om dit te bereiken is door bewuster te gaan eten. Dat betekent niet meer zonder aandacht dat schaaltje schuimpjes leegeten. Geen schuldgevoel na de tijd. Niet meer toegeven aan de opmerkingen: ‘Doe niet zo ongezellig, het is maar één keer kerst!’ (En dat x10 familie- vrienden- en collegaborrels.) om vervolgens met een opgeblazen buik zonder energie thuis op de bank te ploffen. Als laatst, maar voor veel mensen heel belangrijk, zonder eind december een kledingmaat nodig te hebben.

Natuurlijk kun je gewoon lekker eten, maar het verschil zit hem erin dat je aanvoelt wanneer het genoeg is.

 

Dit klinkt misschien onhaalbaar, maar alleen al door er bewust mee bezig te zijn maak je al zo veel verschil! Hiervoor heb je niet veel nodig, zelf kun je al heel veel doen!

 

Wil je een opstart om bewuster te gaan eten, en bewuster met je lichaam om te gaan? Ik bied de workshop ‘Bewust eten’ aan, die je 1 op 1 kunt volgen, maar ook samen met een vriendin, zus of je moeder. Deze workshop geeft je een vliegende start en werkt als een domino door.