Iedere dag is belangrijk

Iedere dag is belangrijk, elke dag telt. Mindfull eten, bewust eten, eten met aandacht. Ga overgewicht tegen door te zorgen voor je lichaam. Voeding, gezondheid en leefstijladvies in Harlingen, Midlum, Friesland

Zorg dat iedere dag telt

Soms heb je van die dagen dat er niks uit je handen komt (bewegen), dat je voornemens niet lukken (genoeg drinken) en dat je verwachtingen niet uitkomen (je broek waarvan de knoop niet meer dicht wil).

Op zo’n dag is het verleidelijk om te zeggen, streep erdoor en morgen weer een nieuwe dag. Op zich een positieve gedachte om wat negatief is te laten gaan.

Wat nog leerzamer is, is om ook deze dagen voluit mee te laten tellen. Deze dagen zullen er namelijk altijd zijn, en de vraag is: Hoe ga je daar mee om? Schuif je deze dagen het liefst zo snel mogelijk uit het zicht zodat het je uitzicht niet belemmerd, of kijk je wat je er van kunt leren?

 

Iedere dag is belangrijk, iedere dag telt. De dagen dat het vlotjes loopt, dat je veel gedaan krijgt en dat je ’s avonds voldaan op bed ligt en meteen in slaap valt, zijn net zo belangrijk als de dagen dat alles je uit de handen valt, er onverwachte rekeningen bij de post zitten en je toch een zak snoep leeg eet terwijl je lichaam eigenlijk vraagt om wat extra vitaminen.

Negeren en uit het zicht schuiven gaat niets bijdragen aan waar je naartoe wilt. Wat voor dag heb jij vandaag? En hoe kan deze dag bijdrage aan je doel, aan het eindresultaat? Dan heb ik het niet alleen over gewicht of over een uiterlijk doel, maar juist ruimer gezien. Een gewicht behaal je ook niet alleen voor de cijfertjes op de weegschaal. Ook dat is onderdeel van een groter geheel.

 

Alle dagen dragen bij aan jouw leven, probeer daarom geen streep door de rotdagen te zetten, die komen namelijk net zo vaak terug tot je de les hebt geleerd.