Simpelweg gezonder leven!

Bewust eten, mindfull eten, eten met aandacht zodat je kunt genieten van eten. Op tijd weten wanneer te stoppen met eten. Voeding, gezondheid en leefstjil bij voedingsadvies LIeneke in Harlingen, dietist, voedingsdeskundige om af te vallen of aan te komen

Gezond leven op een simpele manier

Op het moment dat je je gaat verdiepen in hoe je gezonder kunt leven, komen er allerlei termen voorbij waardoor de moed je meteen al in de schoenen kan zinken...

Je leest bijvoorbeeld: Om vol te houden moet je een goede mindset hebben (ja ehh.. hoe dan?)

Of er staat: Het is belangrijk om je knop om te zetten (welke knop?)

Maar bijvoorbeeld ook: Lowcarb (wat?), intermitted Fasting (waaat??), crashdieet (de naam zegt alles)..

Óf het klinkt onhaalbaar, óf je hebt geen idee wat er bedoeld wordt. 

 

Maar weet je, je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken. Ook zonder al deze termen en diëten kun je je leefstijl aanpassen. Misschien júist wel zonder! Want als je er geen label aan plakt, zal je ook niet falen en is de druk al veel minder hoog. 

 

Hoe kun je dan toch gezonder leven, en daarmee afvallen, je lichaam gezond krijgen of houden en dat volhouden? Denk simpel, neem kleine stapjes, bedenk goed waarom je dit wil, besef je goed dat je niet in één week grote resultaten krijgt, maak het jezelf niet te moeilijk, heb vertrouwen. 

 

Voor begeleiding, advies, praktische tips en een persoonlijk plan verwijs ik je graag door naar de pagina adviesgesprekken. Hier vind je verschillende pakketten die allemaal gericht zijn op simpelweg gezonder eten door bewuster met voeding en je lichaam om te gaan.