Waar ligt je focus?

Waar ligt jouw focus, waar richt jij je op?

Hopelijk is dat op jezelf, kies je vanuit jezelf wat je nodig hebt, waar je blij van wordt, wat je gelukkig maakt.

De kans is echter groot dat dit niet geval is, of deels niet het geval is. Er zijn immers altijd meningen, oordelen, gewoontes die in je dagelijks leven invloed hebben op de dingen die je doet of denkt. 

Wanneer je wilt aankomen of afvallen, wanneer je merkt dat je energielevel veel te laag is, wanneer je merkt dat je lichaam schreeuwt om meer voedingsstoffen.. Wat doe je dan?

 

In de winkel, in diverse praktijken en op internet zijn potjes met vitaminen in overvloed te krijgen. Ga je voor een snelle oplossing en haal je daar een potje van? (Om vervolgens vergeten ze met regelmaat te slikken misschien..)  Of misschien haal je de eerstvolgende keer een boodschappenwagen vol met gezonde producten waar je je kortdurend heel fijn bij voelt, maar al gauw toch ook de snackjes en snoepjes gaat missen.

 

Waar je misschien niet zo snel aan zou denken, omdat het zeker niet de makkelijke weg is, is om bij jezelf te rade te gaan. Dat kan heel snel en oppervlakkig, het kan ook heel zorgvuldig en langdurig. Je kan immers wel kijken naar hoe anderen het doen, wat de reclame belooft dat helpt, wat een kennis je bezweert dat werkt, maar waarom zou je niet gewoon beginnen bij jezelf? Het is jouw lichaam, jouw leven, en dat mag je zelf leven! 

Wat is jouw obstakel, hoe komt dat obstakel daar, hoe kun je daar mee omgaan? Weggaan doet het waarschijnlijk niet zo snel.

Wat voor ideeën heb je bij gezond of ongezond eten, bij zorgen voor jezelf? Hoeveel mensen hebben het voorbeeld gekregen in hun opvoeding om eerst te zorgen dat je zelf lekker in je vel zit en dat de rest dan vanzelf volgt? Niet veel schat ik zo in. En toch is het zo belangrijk..! 

 

Begin simpel, zonder moeilijke ingrediënten, zonder moeilijke recepten, zonder veel te moeten of dure dingen in huis te moeten halen. Simpel beginnen, zodat je niet dat gevoel van opgeven ervaart, zodat je lage drempels leert te herkennen en zo met hoge drempels om leert gaan. 

 

Waar ligt jouw focus? Probeer je wat vaker op jezelf te richten en vraag je af en toe eens af... Maakt dit me blij? Heb ik dit nodig? OF waarom word ik hier zo verdrietig van? Waar ligt mijn kracht? En daarmee, hoe leef ik mijn eigen leven?

 

Met veel liefs.. Lieneke