· 

Stoofpotje met kip en rijst

Stoofpotje met kip en rijst

Dit heerlijke stoofpotje heeft helemaal niet zo lang nodig als de naam doet vermoeden. In 3 kwartier staat dit heerlijke én makkelijke gerecht al op tafel. Ook bij mijn kinderen was dit een groot succes!

Het oorspronkelijke recept komt uit het kookboek 'Koken zonder pakjes en zakjes' van Koken met Karin. Dit is zowiezo een aanrader voor heerlijke gerechten zonder al te ingewikkelde ingrediënten of handelingen :)

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks
  • bakje champignons
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml crème fraiche
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • bloem
  • peterselie
  • bouillonblokje
  • peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

  • Snij van tevoren de prei in ringen, snipper de ui en de knoflook en snij de champignons in partjes.
  • Doe de kipdrumsticks in een stevige zak, samen met een volle theelepel kerriepoeder, een volle theelepel paprikapoeder en een volle eetlepel bloem. Houd de zak goed dicht en schud het goed door elkaar.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de drumsticks ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn en haal ze uit de pan. 
  • Verhit in dezelfde pan nog iets olie en fruit de ui met de knoflook tot ze glazig worden.
  • Voeg de prei en champignons toe plus een theelepel kerrie- en paprikapoeder en bak dit even mee.
  • Voeg nu 150 ml water toe met het bouillonblokje.
  • Voeg, zodra het bouillonblokje is opgelost de crème fraiche toe.
  • Proef of er nog zout en peper bij moet en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Voeg aan het eind de peterselie toe naar smaak.

Kijk, Ruik, Proef en Geniet!