Januari!

Januari !

De maand december vloog voorbij en het nieuwe jaar is alweer begonnen! Allereerst: de beste wensen voor het nieuwe jaar..! Ik wens je energie, om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik wens je evenwicht, om tegenslagen aan te kunnen, groot of klein. Ik wens je gezondheid, om te genieten van alle mooie momenten die komen gaan. Ik wens je zelfliefde, omdat liefde voor jezelf de hele wereld weer mooier maakt. 

Hoe voelt januari voor jou? Misschien vind je het een fijne maand omdat het 'gewone' leven weer begint en je toe bent aan wat regelmaat? Of kijk je er misschien tegenop omdat het voor je gevoel zo lang duurt tot het weer lente is? 

Er is een lange periode geweest dat ik januari, februari en maart beleefde als de saaiste en langste maanden. Het is vaak koud, somber weer en er is niet zoveel te doen, zolang je het niet opzoekt dan.. Nu kijk ik er toch iets anders tegen aan. Nog steeds voelt het soms wat zwaar, alleen het idee al dat we 3 maanden moeten doorbikkelen tot de winter voorbij is. Dat we veel binnen zijn en alles buiten dor en kaal is.

Maar weet je, deze maanden kun je gebruiken om zelf ook tot rust te komen. Net zoals de natuur tot rust komt en zijn krachten weer verzameld voor de lente en zomer. De zomer en lente zijn voor ons immers ook vaak een tijd waarin van alles te doen is en waarin de nachten, en daarmee ónze nachten ook korter worden.

Probeer in deze maand eens te genieten van de stilte, ook al kan dat confronterend zijn omdat stilte ruimte maakt voor zaken die je juist zo hard probeert te negeren. Dáár kun je je kracht vinden, kijk in die spiegel, kijk waar het wringt. Door het aan te kijken en ermee aan de slag te gaan creëer je ruimte voor veranderingen. Wil je afvallen? Wil je meer ruimte voor jezelf? Wil je lekkerder in je vel zitten? Een manier is om in de spiegel te kijken. Soms letterlijk, soms figuurlijk.

 

Ook dit jaar sta ik weer voor je klaar wanneer je iemand nodig hebt om die spiegel vast te houden. Ik doe het met liefde, met aandacht en met plezier zodat jij die verandering kunt waarmaken.

Zie ik je binnenkort?

 

Liefs Lieneke