
Voor 4 porties
Ingrediënten:
- 100 gr zilvervliesrijst
- 4 eieren
- 2 uien
- 2 preien
- 2 lente-uitjes
- 2 tenen knoflook
- 4 theelepels kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- snuf nootmuskaat
- klontje boter
- 4 el bloem
- 1,5 liter water
- 1 bouillonblokje
- 100 ml room of crème fraiche
- peper
- zout
Bereiden:
- Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook in zo’n 20 minuten beetgaar.
- Schil en snipper de ui.
- Maak de knoflook schoon.
- Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in ringen. Spoel de prei goed af.
- Zet de pan op het vuur en laat de boter in de pan smelten. Voeg dan de ui toe en fruit deze aan.
- Pers de knoflook uit en bak even zachtjes aan.
- Voeg de prei toe en schep door. Laat zachtjes meebakken.
- Doe de bloem in de pan en doe nu ook de kerrie, kurkuma en nootmuskaat erbij.
- Schep goed om, er mogen geen klontjes achterblijven.
- Schenk het water in delen in de pan en roer tussendoor. Doe het bouillonblokje erbij.
- Laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig even door.
- Kook ondertussen de eieren, tot ze hard gekookt zijn.
- Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet.
- Voeg daarna toe aan de kerriesoep en roer door.
- Het vuur mag aanblijven, maar wel zacht.
- Schenk de room bij de soep, en breng verder op smaak met peper en zout.
- Pel de eieren en snij in plakjes.
- Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snij in ringen.
- Garneer de kerriesoep met rijst met ei en lente-ui.
Eet smakelijk!