· 

Heerlijke maaltijdsoep met kerrie

Je krijgt voldoende voedingsstoffen binnen bij een dieet van voedingsadvies Lieneke in Harlingen, Friesland. Krijg een advies tijdens een adviesgesprek om af te vallen, aan te komen of gezonder te gaan leven. Voor meer energie en een betere weerstand.

 

Voor 4 porties

 

Ingrediënten:

- 100 gr zilvervliesrijst

- 4 eieren

- 2 uien

- 2 preien

- 2 lente-uitjes

- 2 tenen knoflook

- 4 theelepels kerriepoeder

- 1 tl kurkuma

- snuf nootmuskaat

- klontje boter

- 4 el bloem

- 1,5 liter water

- 1 bouillonblokje

- 100 ml room of crème fraiche

- peper

- zout

 

Bereiden:

- Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook in zo’n 20 minuten beetgaar.

- Schil en snipper de ui.

- Maak de knoflook schoon.

- Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in ringen. Spoel de prei goed af.

- Zet de pan op het vuur en laat de boter in de pan smelten. Voeg dan de ui toe en fruit deze aan.

- Pers de knoflook uit en bak even zachtjes aan.

- Voeg de prei toe en schep door. Laat zachtjes meebakken.

- Doe de bloem in de pan en doe nu ook de kerrie, kurkuma en nootmuskaat erbij.

- Schep goed om, er mogen geen klontjes achterblijven.

- Schenk het water in delen in de pan en roer tussendoor. Doe het bouillonblokje erbij.

- Laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig even door.

- Kook ondertussen de eieren, tot ze hard gekookt zijn.

- Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet.

- Voeg daarna toe aan de kerriesoep en roer door.

- Het vuur mag aanblijven, maar wel zacht.

- Schenk de room bij de soep, en breng verder op smaak met peper en zout. 

- Pel de eieren en snij in plakjes.

- Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snij in ringen.

- Garneer de kerriesoep met rijst met ei en lente-ui.

 

Eet smakelijk!