Verbinding

Afvallen of gewicht kwijt? Vraag een adviesgesprek aan voor advies over voeding en leefstijl. Begeleiding en advies voor een betere gezondheid, betere weerstand en meer energie. Begin met de verbinding met jezelf en vertrouwen in jezelf. Harlingen

Wie weet beter wat jij nodig hebt dan jij? Wie weet hoeveel tijd jij hebt om te koken, hoe je je voelt na het drinken van 3 bakken koffie, of je verdrietig wordt van de blik op de weegschaal? Jij weet dit allemaal het beste, niemand anders!

En toch luisteren we graag naar wat anderen zeggen dat we moeten doen. Je leest ergens dat kokosolie het beste is om je vlees in te bakken, dus je gaat naar de supermarkt om kokosolie te halen. Je hoort ergens dat je je flink af moet beulen in de sportschool voor het echt effect heeft op je lichaam. Je hoort iemand met de beste bedoelingen zeggen dat je er prima uitziet en dat je je niet zo druk moet maken.

Er zijn ontzettend veel meningen, onderzoeken en (zelf benoemde) geleerden, die allerlei wetenschappelijkheden de wereld insmijten. Vervolgens voel jij het als jouw taak om je daar aan te houden, want je probeert natuurlijk gezond te leven. En tegelijkertijd word het je zo ingewikkeld gemaakt door alle tegenstrijdige berichten dat je het eigenlijk maar opgeeft.

Zo hoorde ik laatst iemand zeggen, in groente zitten toch geen voedingsstoffen meer door alle uitgeputte landbouwgrond en chemicaliën die worden gebruikt om ze te laten groeien. Het leek een goede reden om maar helemaal geen groente meer te eten, want het voed toch niet meer. En de vis wordt zo doorgefokt en met antibiotica gevoerd dat het écht niet goed voor je kan zijn.

Op deze manier is het zo ontzettend moeilijk om te bedenken wat je dan wél voed, dat je het gevoel hebt dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je eet. Dán maar gewoon opwarmmaaltijden, dan maar suikerrijke producten, het maakt immers toch niet uit..

Maar hierin kun je juist je eigen pad volgen. Misschien is het zo dat groente tegenwoordig minder voedingsstoffen bevat dan een eeuw geleden, maar aan de andere kant.. Toen werd er met de industriële revolutie ook niet echt gelet of de uitstoot van de fabrieken wel of niet op het land terecht kwamen, en waren de eisen voor het dumpen van afvalwater nog niet zo streng.

De mensen van de vorige generatie, en die daarvoor, en die daarvoor (enzovoorts) zijn ook allemaal groot geworden. De ene mens gezonder dan de andere, natuurlijk! En ja, het zou onverstandig zijn om de kennis die er nu is te negeren. Heel veel dingen zijn goed onderbouwd, door ervaringen en door wetenschap. Andere dingen zijn de wereld in geraakt en zijn een eigen leven gaan leiden.

Om nou te ontdekken wat voor jou goed is, of minder goed is, en om je pad te vinden tussen al die bomen die het bos rijk is, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Zoek die verbinding met jezelf weer op. Want met heel veel dingen wéét je wel wat werkt voor jou, waar jij behoefte aan hebt.

Maar durf je ook te kiezen voor jezelf, of volg je liever wat een ander verteld dat goed is voor je? Laat je niet ontmoedigen om voedzaam te eten, om te ontspannen, om te bewegen. Want dát is wat je nodig hebt om je lichaam op zijn best te laten functioneren!

Ik wil je heel graag helpen om je eigen pad te vinden. Dat doe ik door juist naar jou te kijken, samen met jou te kijken. Hoe het voor jóu haalbaar is om je leefstijl dusdanig aan te passen dat je weer gaat bruisen van de energie, dat je de weegschaal zo lang niet gebruikt dat je vergeet waar hij staat. Dat je weer durft te vertrouwen op je eigen intuïtie op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Kun je die hulp gebruiken? Ik maak graag een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt dit aanvragen via de website, via de mail of telefonisch.

Ik zie je graag!