
Dit gerecht is makkelijk, ontzettend smaakvol, van tevoren te bereiden, alleen basis ingrediënten nodig, perfect!
Met deze hoeveelheid ingrediënten hadden wij er met 2 volwassen en 2 kinderen een prima portie. Wanneer je met meer bent of je wilt wat in het vooruit maken, doe dan alles bijvoorbeeld 2 keer.
Oké, voor een heerlijke verse paprika-tomatensoep heb je nodig:
- 2 rode paprika’s
- 500 gram tomaten
- 2-4 teentjes knoflook
- 1 gesneden ui
- Olijfolie
- Groentebouillonblokjes
- Zout
Dit mag je doen:
- Verwarm de over voor op 160°C
- Leg een vel bakpapier over een bakplaat
- Verwijder de pitjes uit de paprika’s
- Snijd de paprika’s en tomaten en knoflook in stukken en verdeel ze over de bakplaat
- Besprenkel dit met olijfolie en bestrooi met zout.
- Zet dit een uurtje in de voorverwarmde oven om te roosteren.
- Fruit, wanneer het eten in de oven bijna klaar is, de uitjes in een scheutje olijfolie.
- Voeg de geroosterde groenten hier aan toe samen met 500 ml groentebouillon.
- Laat nog even koken op laag vuur, mix het glad met de staafmixer en klaar!
Neem de tijd om te kijken, ruiken, proeven en vooral genieten!!