Genieten op zondag!

Gezonde voeding helpt je lichaam sterk en gezond te blijven. Combineer met beweging en ontspanning voor een gezonde leefstijl. Leef jezelf gezond, zorg goed voor jezelf. Voor een persoonlijk adviesgesprek kom je naar voedingsadvies Lieneke in Harlingen.

Het is alweer zondag, en wat is dan lekkerder dan rond de tafel met een grote pan soep en broodjes met heerlijk beleg!

Ik deel met jullie mijn simpele recept voor verse basilicumpesto. Altijd een succes bij de barbecue, op toastjes en heerlijk te combineren met kaas op brood!

 

Dit heb je nodig:

-Staafmixer

- mixkommetje

 

Ingrediënten:

- verse basilicumblaadjes van 1 plantje

- 40 gr pijnboompitten

-3 knoflookteentjes

- 80 gr oude kaas

- olijfolie

 

Wat te doen:

- Haal de basilicumblaadjes van de stengel af en doe ze in een mixbeker.

- Rooster in een bakpan de pijnboompitten op laag vuur. Blijf in de buurt en hussel ze af en toe even om.

- Haal het schilletje van de knoflookteentjes, snij de teentjes in 4en en doe deze bij de basilicumblaadjes.

- Laat je pijnboompitten afkoelen en voeg ze ook bij de knoflook en basilicumblaadjes.

- Voeg een scheut olijfolie toe en begin met mixen

- Is het te droog, voeg wat olie toe (niet teveel)

- Doe de kaas er doorheen, proef even of de verhouding goed is en geniet!

 

Je zou ook nog de basilicum kunnen vervangen door gedroogde tomaatjes. Die zijn heel makkelijk zelf te maken! En ook nog eens heel lekker in salades of door de pasta. Snijd de tomaatjes in partjes, leg ze op bakpapier, smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze met kruiden naar smaak (bijv.tijm of basilicum), doe ze ongeveer 2 uren in de oven op zo’n 150°C.

Wel af en toe even in de gaten houden of het niet te snel gaat, hoe kleiner gesneden hoe sneller ze drogen!