Hoe streng ben jij voor jezelf?

Mild en liefdevol zijn naar jezelf. Onmisbaar wanneer je af wilt vallen, aan wilt komen of een gezond gewicht wilt behalen. Door persoonlijke adviesgesprekken ga je inzien dat een gezonde leefstijl van binnenuit komt. Gun jezelf gezondheid en liefde.

Af en toe bedenk ik me dat ik nog steeds te streng ben voor mezelf. Al word ik wel milder, toch zijn er nog van die momenten dat ik baal van mezelf terwijl dat helemaal niet nodig is. Neem vanmorgen. Mijn dochters wilden wat eten dus die kregen beide een banaan. Mijn man en ik zaten aan de koffie, nog geen fruit gehad,  en wij namen er een koekje bij. Terwijl ik dat koekje at en keek naar mijn dochters met hun banaan bekroop me toch een licht schuldgevoel. Waarom had ik nou niet eerst even een stuk fruit genomen? Het is meestal al zo'n gewoonte, eerst gezond dan zoet. Maar vanmorgen dus niet, en dan baal ik. Gelukkig duurde dat vanmorgen niet zo lang, maar soms kan ik echt onredelijk zijn tegen mezelf. 

Terwijl ik er voor mezelf juist achter ben dat het streng zijn voor jezelf dus helemaal niet werkt. Hoe demotiverend is het wel niet als je steeds denkt: zie je wel, ik kan dit toch niet. Of: Ik hou het toch niet vol. Onzin!

Nee, streng zijn voor jezelf zorgt er juist eerder voor dat je dan maar helemaal niet meer begint. Omdat je bang bent dat je het niet helemaal goed doet. Of dat je wel begint maar dat je halverwege afhaakt omdat het niet zo gaat zoals je had gewild. Vooral op gebied van voeding is alles toch al mooi meegenomen? Ieder stuk fruit of groente dat je neemt, ieder snoepje dat je daardoor laat liggen. Het hoeft echt niet perfect om toch al goed bezig te zijn! 

De boodschap die ik je vandaag mee wil geven is om wat milder voor jezelf te zijn. Minder streng, meer liefdevol naar jezelf. Juist als het even niet gaat zoals je zou willen. Geloof in jezelf en in wat je allemaal kan. Dat is een veel beter uitgangspunt!