Zo hou ik mijn hoofd koel!

Ben je moe, lusteloos, zonder energie? Ben je te dik, heb je geen kracht en geen uithoudingsvermogen? Vraag een adviesgesprek aan voor een eerlijk en persoonlijk advies over voeding en leefstijl voor een betere gezondheid,meer energie en eengoede afweer.

Hoe gaat het met jou tijdens deze warme dagen? Ik vind het altijd wel heel fijn in de zomer, heerlijk hele dagen buiten, buiten eten, luchtige kleren aan, genieten van de warmte. Om het bij genieten te houden pas ik mijn dagindeling wel wat aan zodat ik niet op het warmst van de dag nog allerlei intensieve dingen moet doen. 

Ik geef je een kijkje in de dingen die ik extra doe of laat om mijn hoofd een beetje koel te houden tijdens deze prachtige dagen. 

- 's Ochtends begin ik met alle ramen lekker open zetten. Helaas slapen onze dochters nog niet uit in de vakantie, maar mooie bijkomstigheid is dan dat het buiten nog wat koeler is! Hup ramen open, kan het huis even lekker afkoelen.

- Vervolgens snij ik alvast wat fruit of komkommer en zet het in de koelkast. Zo hebben we de hele dag wat koels en wat gezonds en we hoeven er bijna niks meer voor te doen. Verder eet ik eigenlijk weinig koud eten, wel eet ik veel verkoelend eten. Waterrijk eten zoals salade en veel soorten fruit wat verkoelend werkt op je lichaam. Zelfs thee vind ik nog lekker, maar dan niet met gember of kaneel maar wel met citroenmelisse, muntthee of groene thee.

- Op deze warme dagen heb ik een plantenspuit gevuld om me even af te koelen met een laagje water als het me te warm wordt. Een nat washandje of nat handdoekje doet ook wonderen!

- Verder drink ik best veel. Ik zorg dat ik altijd een glas water heb staan, dan drinkt het makkelijk weg. Ga ik aan de koffie of aan het fris neem ik ook van tevoren nog even een glas water. Zo kan ik genieten van het glaasje fris en is het niet al op voor ik er erg in heb. Daarnaast heb ik vaak het idee dat ik juist dorst krijg van frisdrank in plaats van dat het mijn dorst lest. Hebben jullie dat ook? 

 

En dan de belangrijkste...!

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door een beetje vooruit te denken, zodat je volop geniet van deze prachtige zomer!