· 

Prinsessenstamppot

Aankomen in gewicht, meer kilo`s door verbinding te maken met je lichaam. Wat heb jij nodig? Wat heeft jouw lichaam nodig? Dieet, advies, begeleiding en ondersteuning vind je bij voedingsadvies Lieneke in Harlingen, Friesland, Midlum.

Bij ons is vandaag de zomervakantie begonnen! Zo in de laatste weken voor de vakantie is het bij ons thuis altijd wat hectisch. Er is altijd van alles te doen met dat mooie weer en mijn oudste dochter is midden in de zomervakantie jarig, dus die viert nog haar kinderfeestje naast alle andere laatste-week-schooldingen. En het is allemaal zo gezellig! Ik vind het soms wel lastig om dan nog even snel iets lekkers op tafel te zetten wat ook nog voedzaam is. Met alle gezelligheid schieten die vitamientjes er wel eens wat bij in..! Met dit recept is het altijd een schot in de roos. Het is snel klaar, makkelijk te bereiden, en onze dochters vinden het alleen al lekker om de mooie roze kleur die het heeft. Je snapt al waar de naam prinsessenstamppot vandaan komt ;) 

 

Hier volgt het recept, dan kun je het zelf eens uitproberen!

 

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:

- 3 á 4 rode bietjes

- Bloemkoolroosjes van één bloemkool

- 2 uien

- Gekruid gehakt, ca. 500 gram

- 1 ei

- Geraspte kaas naar smaak

 

Wat moet er gebeuren:

- Kook de bloemkool en de rode bieten gaar

- Bak het gehakt rul en gaar

- Bak de gesnipperde uien even in (olijf)olie

- Zodra de bloemkool gaar is kun je de geraspte kaas en het ei erbij doen en goed stampen met de stamper

- Wanneer de rode bieten gaar zijn kun je ze klein snijden en samen met de gebakken uien aan het gehakt toevoegen en even meebakken

- Doe het gehaktmengsel bij de bloemkool

- Goed mengen en vervolgens lekker eten!