Wat eten we vanavond?

Tips, inzichten en advies om af te vallen, aan te komen of voor altijd af te komen van dat gejojo? Krijg eerlijk advies, persoonlijk contact en liefdevolle begeleding bij het vinden van jouw persoonlijke leefstijl. Geen dieten, geen pillen of shakes.

Wat is nou het nut van een boodschappenlijstje maken? Het nut van het van tevoren bedenken wat je gaat eten in de week die voor je ligt?

Wanneer ik in de winkel stond en a la minute moest bedenken wat we die avond gingen eten, koos ik veel sneller voor iets wat makkelijk en snel klaar was. Vaak was het dan ook al eind van de middag voor ik bedacht dat ik niet alles in huis had. En hoewel ik dan echt niet altijd voor de minst voedzame variant koos was het wel vaak een maaltijd waar een pakje of zakje aan te pas kwam.

Dat herhaalde zich dan tot ik eindelijk een wat grotere voorraad boodschappen in huis haalde waarna ik weer een paar dagen vooruit kon.

Het voordeel van die grotere voorraad boodschappen was dat ik veel meer bezig was met variatie. Ik haalde veel meer verse ingrediënten in plaats van bijv. voorgesneden groenten waardoor ik ook al geen pakjes en zakjes als smaakmaker nodig had.

Nu ben ik gewend om (meestal) genoeg boodschappen in huis te hebben, maar vooral in het begin vond ik daar echt helemaal niks aan. Ik nam niet de tijd om even rustig te zitten, even bedenken wat we de komende week gaan eten, welke dagen zijn we thuis welke dagen eten we ergens anders.. Daardoor had ik ook altijd een hekel aan de vraag: Wat eten we vanavond? Steeds werd ik weer geconfronteerd met mijn eigen nalatigheid en dat was knap vervelend!

Wanneer je gezond wil eten, niet teveel tijd wilt stoppen in het koken, graag veel afwisseling wil in je weekmenu, neem dan de tijd om er even voor te gaan zitten. In het begin is het misschien niet altijd leuk, maar wanneer je die 10 minuten per week investeert om te kijken: Wat gaan we eten en wat moet ik daarvoor in huis halen, dan scheelt je dat 3 keer extra naar de supermarkt vliegen. Het scheelt je ergernis over de vraag: Wat eten we vanavond?

Doordat je veel bewuster kiest en nadenkt over wat je wilt eten en niet maar vlugvlug iets uit het schap pakt krijg je veel meer variatie in je eten, en daarmee veel meer verschillende voedingsstoffen.

Ik vind het nu zelf veel leuker om te koken. Het avondeten brengt nu niet zoveel spanning meer met zich mee, door de afwisseling smaakt het veel lekkerder én ik heb er een fijn gevoel bij dat ik weer een voedzame maaltijd op tafel heb weten te zetten!

Voor jou geldt hetzelfde! Neem de tijd, geef het wat aandacht en je zal zien dat je jezelf een hoop tijd en stress bespaart.