Hoe ik hier naartoe ben gegroeid en wat dat voor jou kan betekenen!

Vind goede begeleiding bij je zoektocht naar een gezonde leefstijl. Ga gezonder eten, meer drinken en vaker bewegen zodat je snel weer lekker in je vel zit en genoeg energie hebt om blij door het leven te gaan. Voor advies, voedingsadvies Lieneke, Midlum

Tijdens mijn zwangerschappen, ik heb een dochter van 6 en een dochter van 4, was ik heel actief bezig met gezond eten. Het liefst zoveel mogelijk voedzaam voedsel en zo min mogelijk 'troep'.

Zo actief als ik er tijdens de zwangerschap mee bezig was, zo snel verloederde dat na de zwangerschap. Mijn aandacht, mijn tijd en mijn liefde ging naar mijn kinderen en gaandeweg besefte ik me dat ik veel te slecht voor mezelf zorgde. Soms was ik zo bezig dat ik gewoon vergat te eten, wat resulteerde in een snelle hap of een zak chips 's avonds voor de buis. Met als resultaat dat ik te mager werd, geen energie had en kwakkelde met mijn gezondheid.

Van mezelf ben ik lekker actief, veel ideeën, van alles ondernemen.. Maar toen zat ik vaak liever op de bank dan dat ik wat ging doen. En eerst dacht ik, ja, dat hoort bij kinderen krijgen, die nemen zoveel energie. Maar dat is maar gedeeltelijk waar.. Ja inderdaad, je verdeelt je aandacht nu op een andere manier, maar vergeet vooral jezelf niet!

Het is niet dat ik opeens het licht zag, er was niet één bepaald moment waarop ik het roer rigoureus omgooide, maar wel waren er steeds meer dingetjes waarbij ik dacht: dit wil ik anders. Ergens in die periode heb ik dan ook besloten om de opleiding tot Voedingsdeskundige te gaan doen. Hoe werkt mijn lichaam en hoe kan ik mijn lichaam ondersteunen om het zo goed mogelijk te laten werken? En hoe meer begrip ik kreeg voor mijn lichaam (hoe reageert het, waarom heeft het de voedingsstoffen nodig die het nodig heeft), hoe meer ik daar op in kon spelen.

Inmiddels heb ik sinds die tijd zoveel kleine stapjes gezet waardoor het wel reuzenstappen lijken. En nog steeds eet ik niet 100% hoe ik het eigenlijk zou willen, maar dat komt wel. Omdat ik die stappen blijf zetten, ik blijf bezig met mezelf te ontwikkelen en wat ik heb geleerd wil ik zó graag met jou delen! Het opbouwen van een gezonde relatie met eten heeft tijd nodig, maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug!

 

Wat betekent dit voor jou?

Het belangrijkste, jij kunt dit ook! Laat me je helpen om de seintjes van je lichaam te leren herkennen. Welke voeding kun jij niet goed verdragen en bij welk eetpatroon bruis je juist van de energie?! Op welke manier kun je jouw eetpatroon aanpassen zodat je het ook vol kunt houden?  Ieder mens is anders. Mijn verhaal is niet jouw verhaal, maar allemaal hebben we maar één lichaam.

 

 Jij zorgt voor het jouwe, en ik draag daar graag mijn steentje aan bij :)