´Good vibes´ of ´guilty feelings´

Ben je te dik, wil je afvallen maar dieetmoe? Kom voor voeding en advies in Harlingen, Friesland, Nederland voor goed advies over leefstijl en gezondheid. Gediplomeerd dietist, vitaliteitscoach en voedingsconsulent. Nooit meer dieten maar lekker in je vel

Hoe ontspannener je omgaat het voeding, hoe makkelijker het is om je lichaam gezond te houden. Dubbel? Ongetwijfeld. Waar? Absoluut!

 

Hoewel iedereen wel ontspannen met voeding en leefstijl om zou willen gaan is het voor veel mensen veel lastiger. Bij verschillende gelegenheden voelen ze zich in meerdere of mindere mate schuldig over wat ze wel of niet eten, of rot over wat ze wel of niet doen voor hun gezondheid.

Het gevolg is dat ze allerlei middelen en methodes aanpakken die helemaal niet bij ze passen. Als voorbeeld noem ik het rigoureus omgooien van het hele eetpatroon omdat er gezegd wordt dat dit je gaat helpen. Het resultaat is frustratie, mislukking en verdriet omdat het (weer) niet lukt. 

Om een gezonde leefstijl vol te kunnen houden is mijn advies, begin dicht bij jezelf. Zet eens op een rijtje hoe je nu zorgt voor jezelf, en wat je graag zou willen aanpassen en waarom? Vanuit daar is het mogelijk om met kleine veranderingen in een paar weken al een heel ander lijstje te krijgen. Leg de lat niet te hoog. Houd je verwachtingen realistisch zodat je niet teleurgesteld raakt in het resultaat of erger nog, in jezelf. 

 

Met een ontspannen gevoel zorgen voor jezelf is echt goud waard. Het betekent namelijk dat je jezelf de moeite waard vind om goed voor te zorgen. 

Wil je ontspannen omgaan met voeding en gezondheid, wees dan niet zoveel bezig met wat anderen doen, met wat 'hoort' of met wat de nieuwe hype is. Juist door naar je eigen lichaam te luisteren geef je jezelf de mogelijkheid om te doen wat aansluit bij jouw behoefte. Jouw gebrek aan energie heeft misschien een heel andere aanpak nodig dan de moeheid van je buurvrouw. Het laten staan van brood helpt je vriendin misschien van haar opgeblazen buik af, maar haar buik zegt niets over jouw buik! 

Ga voor die ontspannen omgang met voeding en leefstijl, en neem afscheid van dat eeuwige rottige schuldgevoel. Ieder gevoel van onrust geeft je juist de kans om het anders te doen. 

Wil jij een aanpak die past bij jou?